Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on lihaskudoskäsittelyä, jossa käytetään monipuolisesti erilaisia hierontatekniikoita. Urheiluhieronta rentouttaa jännittynyttä lihasta, palauttaa kovasta harjoittelusta ja sillä on positiivisia vaikutuksia stressiin. Tieteellisesti on todettu sen vähentävän harjoittelun jälkeistä lihasten arkuutta ja turvotusta. Hieronta voi olla myös osa aktiivista kuntoutusta.

Urheiluhierontaan tullessa ei tarvitse olla kilpa- tai aktiiviurheilija.

Harjoittelumäärien kasvaessa on kehon palautuminen ennen seuraavaa harjoitusta erittäin tärkeää. Mikäli keho ei ole palautunut edellisestä harjoituksesta, loukkaantumisriski kasvaa merkittävästi. Erinäisiä vaivoja alkaa ilmaantumaan mm. penikkatautia, alaselän tai pakaran kipuilua tai käsien ja jalkojen liikelaajuuksissa on vajaavuutta.

Lihasten rentoutuminen mahdollistaa niiden kehittymisen, siksi hieronta on tärkeä osa lihashuoltoa. Säännöllinen lihashuolto ehkäisee myös rasitusvammoja, esimerkiksi revähdyksiä ja ponnistuspäänsärkyä treenin yhteydessä. Urheiluhieronnasta on apua myös työperäisiin lihasrasituksiin.