Raskausajan- ja jälkeinen hieronta

Raskausajan hieronta auttaa rentoutumaan sekä vapauttaa kehon jännitystiloja

Raskausajan hieronnassa huomioidaan raskauteen tyypillisesti liittyvät ongelmakohdat, kuten niska, hartiat, alaselkä, lantion alue, sekä tietysti jokaisen yksilölliset tarpeet. Hieronta on turvallista koko raskauden ajan ja siinä ei ole mitään rajaa, kuinka lähellä laskettua aikaa hierontaan hakeutuu. Raskausajan hieronnalla pystytään rentouttamaan raskauden aiheuttamia lihasjännityksiä ja lievittämään kehon jännityksestä aiheutuvia kiputiloja.

Odotusaika aiheuttaa kehossa monenlaisia fyysisiä muutoksia ja kroppaan kohdistuu uudenlaista rasitusta painonnousun ja asentomuutosten johdosta. Toisaalta moni myös käy töissä pitkäänkin kasvavan vatsan kanssa, eli itse raskauden synnyttämän kuormituksen päälle voidaan vielä lisätä esimerkiksi tietokonetyöskentelystä aiheutuvat kireydet niskan ja hartian seudulla. Hieronta onkin lempeä ja rentouttava hoitomuoto raskauden aikaisiin kireyksiin – oli se sitten työelämän aiheuttama päänsärky tai raskauden myötä ilmennyt pakarasärky.

Miten raskausajan hieronta eroaa tavallisesta hieronnasta. Asiakas ohjataan miellyttävään kylkiasentoon tyynyillä tukien ja noin puolessa välissä vaihdetaan hierottavaa puolta, jolloin siis vaihdetaan kylkeä. Käyttämäni hierontaotteet ovat hieman rajallisempia työskentelyasennosta johtuen, mutta hieronta säilyy silti tehokkaana. Sivelyotteet kuuluvat olennaisesti hierontahoitoon, mutta hipsuttelua raskaushieronta ei ole. Hieronnan voimakkuutta säädellään asiakaskohtaisesti, samoin kuin hierottavat alueet määräytyvät täysin asiakkaan tarpeiden mukaan. Raskaushieronnalla voidaan esimerkiksi helpottaa nilkkojen turvotusta, pakarasärkyä tai yläselän kipua. Hieronnassa käytän tuoksutonta luomu öljyä.

Synnytyksen jälkeinen hieronta auttaa palautumaan nopeammin synnytyksestä. Synnytyksen jälkeen voit tulla hierontaan heti, kun sinusta siltä tuntuu. Jos et voi olla vielä vatsallasi, voimme tehdä hieronnan raskaushieronnan tapaan. Keskitymme niihin kehonosiin, jotka eniten kaipaavat hoitoa. Halutessasi voit ottaa vauvan mukaan.

Joskus niskaa ja hartioita jumittaa, alaselkä kipuilee, jalkoja turvottaa, liitoskivut ja unettomuus vaivaa tai olo tuntuu kaikin puolin tukalalta. Kaikkiin näihin vaivoihin saat apua raskaushieronnasta ja hieronta tuo kokonaisvaltaista hyvää oloa.

Hieronnan aikana on lupa jutella, mutta myös yhtä lailla on lupa rentoutua kaikessa hiljaisuudessa. Nukahtaminenkaan ei ole häpeäksi! Raskaushieronnan tavoitteena on, että kotiin lähtee kivuttomampi, ”kevyempi” ja rentoutuneempi tuleva äiti.

Tervetuloa rentoutumaan ja hemmottelemaan itseäsi!